8 juli 2019 | Nieuwsitems

Scholingssubsidie

Het kabinet introduceert een persoonlijk ontwikkelbudget voor extra scholing waar alle Nederlanders aanspraak op kunnen maken. Hiermee kunnen honderdduizend tot tweehonderdduizend mensen een budget van € 1.000,00 tot € 2.000,00 ontvangen om zich bij te laten scholen. In totaal is er 200 miljoen euro beschikbaar voor deze regeling.

Dit zogeheten STAP-budget gaat de fiscale scholingsaftrek vervangen. Met deze aftrek kon men bij de aangifte voor de inkomstenbelasting de kosten voor sommige opleidingen en studies aftrekken. In de nieuwe regeling kunnen mensen zich online aanmelden voor een budget. Volgens het ministerie van Sociale Zaken zullen veel verschillende opleidingen en cursussen in aanmerking komen voor een subsidie.

De overheid wil met deze nieuwe regeling (welke waarschijnlijk vanaf 2021 ingevoerd gaat worden) zorgen dat men zich meer laat bijscholen. Minister Wouter Koolmees vindt dat het vanzelfsprekend moet worden dat men regelmatig nadenkt over de toekomst van hun werk en daarmee aan de slag gaat.